MARADÉKHASZNOSÍTÁS: TÚRÓS - KRUMPLI(PÜRÉS)S POGÁCSA (TOJÁS-, LAKTÓZ-, FEHÉR CUKORMENTES)

Krumplipüréből nagyon nehéz pont elegendőt készíteni. Ha kimarad, gyorsan készíthetünk belőle finom, foszlós pogácsát. A minap egy cikkbe, majd egy fórumra keveredtem, ahol azt taglalták, hogy abból a tésztából amiben van teljes kiőrlésű liszt, nem lehet jó pogácsát készíteni. De kérem szépen lehet. És nem is akármilyent! 

A tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz! Ha laktózmentes tejterméket használunk hozzá, akkor a laktózmentes diétákban is fogyasztható. (Ebben az esetben picit több sót érdemes beletenni.)







HOZZÁVALÓK 


300 gramm krumplipüré 
250 gramm fehér liszt 
150 gramm teljes kiőrlésű liszt 
100 gramm szobahőmérsékletű vaj 
100 gramm túró 
12,5 cl tej 
3 kk só 
2 tk szárított élesztő 



ELKÉSZÍTÉS 


A hozzávalókat tegyük egy nagy tálba, és alaposan dolgozzuk össze, majd meleg helyen kelesszük kb 1-1,5 órát. 
A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.
Lisztezett deszkán nyújtsuk ki ujjnyi vastagságúra, és szaggassuk ki. Kenjük le tejjel, majd a 180°C-ra előmelegített sütőben süssük aranybarnára.







Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!