Krumplipüréből nagyon nehéz pont elegendőt készíteni. Ha kimarad,
gyorsan készíthetünk belőle finom, foszlós pogácsát.
A minap egy cikkbe, majd egy fórumra keveredtem, ahol azt taglalták,
hogy abból a tésztából amiben van teljes kiőrlésű liszt, nem lehet jó pogácsát
készíteni. De kérem szépen lehet. És nem is akármilyent!
A tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem
tartalmaz! Ha laktózmentes tejterméket használunk hozzá, akkor a laktózmentes diétákban is fogyasztható. (Ebben az esetben picit több sót érdemes beletenni.)
HOZZÁVALÓK
300 gramm krumplipüré
250 gramm fehér liszt
150 gramm teljes kiőrlésű liszt
100 gramm szobahőmérsékletű vaj
100 gramm túró
12,5 cl tej
3 kk só
2 tk szárított élesztő
ELKÉSZÍTÉS
A hozzávalókat tegyük egy nagy tálba, és alaposan dolgozzuk össze,
majd meleg helyen kelesszük kb 1-1,5 órát.
A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.
Lisztezett deszkán nyújtsuk ki ujjnyi vastagságúra, és szaggassuk ki.
Kenjük le tejjel, majd a 180°C-ra előmelegített sütőben süssük
aranybarnára.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése