SÜLT PADLIZSÁN (MINDENMENTES*, LOW CARB)

Akár  egy könnyű ebédnek, akár vacsorának kiváló ez az egyszerűen elkészíthető sült padlizsán. 

A low carb, és a *mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, laktóz-, szója-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz! 





HOZZÁVALÓK


2 közepes méretű padlizsán
1 fej lilahagyma
1 gerezd fokhagyma
4 kis rozmaringág
2 ek olívaolaj
só, frissen őrölt tarka bors, szerecsendió 



ELKÉSZÍTÉS 


A padlizsánokat mossuk meg, és töröljük szárazra. Vágjuk félbe, majd tegyük a feleket a lila részükkel lefele egy alufóliával kibélelt tepsibe. Kenjük be a megtisztított fokhagymagerezddel, karikázzuk rá vékonyan a lilahagymát. Borsozzuk, reszeljünk rá egy kevés szerecsendiót, majd locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal. Tegyünk rá egy-egy kis rozmaringágacskát, majd egy másik alufóliával fedjük be.




200°C-os sütőben süssük kb 35-40  percet (vagy amíg meg nem puhul).




Csak tálalás előtt sózzuk meg, és azonnal kínáljuk!







Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!