LAZACFASÍRT (GLUTÉN-, LISZT-, TEJ-, FEHÉR CUKORMENTES)

A hal nagyon megosztó mind a gyerekek mind a felnőttek körében. Nálunk mostanság a hal alakú hal nem igazán tartozik a gyerekek kedvencei közé. Fasírtba darált verziót viszont lelkesen ették. Az ebben a fogásban is használt lazac áldásos hatásairól >>ITT<< olvashattatok. 

A glutén-, liszt-, tejmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!






HOZZÁVALÓK (8 db koronghoz) 


140 gramm lazacfilé 
100 gramm zeller 
1 salottahagyma 
1 ek glutén-, és tejmentes majonéz 
1 kk gluténmentes dijoni mustár 
1/2 kezeletlen héjú bio citrom leve és lereszelt héja 
1 egész tojás 
50 gramm glutén- és cukormentes kukoricapehely 
só, frissen őrölt tarka bors 
1 ek kaporlevél
1 ek apróra vágott bazsalikom 
1/2 kk őrölt szerecsendió 
gluténmentes zsemlemorzsa a forgatáshoz   


ELKÉSZÍTÉS 


A lazacfilét tegyük egy késes aprítóba a zellerkockákkal, a megtisztított fokhagymával és salottával együtt. Pürésítsük össze, üssük bele a tojást, majd keverjük hozzá a kukoricapelyhet. Ízesítsük sóval, borssal, a zöldfűszerekkel és a szerecsendióval. Keverjük össze a majonézzel és a dijoni mustárral (egy puha masszát kell kapnunk!), majd két kanál segítségével készítsük belőle gombócokat, amelyeket óvatosan forgassunk meg a gluténmentes zsemlemorzsában. 
Tegyük a fasírtokat az actifry alsó edényébe, és egy mérőkanálnyi olajjal 15 perc alatt süssük készre! Vagy: bő zsiradékban süssük ki.





További kevés hozzávalós, és gyors ebéd, gyors vacsora, gyors édesség receptekért kattints ide >> 




Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!