Ismerős szituáció, amikor a vasárnapi ebédnél jár a burgonyás és a
rizses tál egyik kézből a másikba, mindenki szed belőle, a fogyókúra/életmód viszont mindkettőt tiltja? Vagy csak egyszerűen a megszokott
rizs és burgonya köreten kívül valami újdonság kellene?
A
burgonyapüré helyett például kipróbálhatjátok ezt
a fűszeres sárgaborsópürét, vagy ezt a sárgarépapürét. De ezt a zeller-csicsókapürét is érdemes megkóstolni. A rizs helyett pedig tökéletes választás lehet ez a hamis “rizs” vagyis karfiolból készült töret.
A low carb, és a *mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, laktóz-, szója-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
kb 100 gramm karfiol (2-3 karfiolrózsa)
1 ek kókuszzsír
só
frissen őrölt tarka bors
egy
késhegynyi őrölt szerecsendió
ELKÉSZÍTÉS
A karfiolrózsákat mossuk le, majd itassuk le róla a nedvességet. Vágjuk
négybe a rózsákat, és tegyük egy késes mixerbe. Többször rövid ideig
aprítsuk össze. Hevítsük fel serpenyőben a kókuszzsírt, és süssük meg rajta a
karfioltöretet. Ízesítsük sóval, borssal, és egy kevés őrölt
szerecsendióval.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése