A minap véletlenül kimaradt egy cékla a mindenmentes fűszeres sültcékláknak szánt adagból (tudtam, hogy van még egy, de nem találtam
meg. Persze mire elkészült az adag már meg is lett a hiányzó…
Murphy…) Így valami gyors megoldás kellett a felhasználásra, így
gyorsan lereszeltem, összekevertem egy kevés lenmagpehellyel és
liszttel, és egy kisebb – 5 centi átmérőjű – szilikon muffinforma
mélyedéseibe kanalazva 20 perc alatt összesütöttem.
Zöldfűszeres növényi joghurt készült hozzá szószként.
A low carb, és a *mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, laktóz-, szója-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
170 gramm reszelt cékla
1 ek lenmagpehely + 3 ek forró víz
2 ek lenmagliszt
40 ml langyos víz
só, frissen őrölt tarka bors
1 gerezd fokhagyma
1 késhegynyi őrölt szerecsendió
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.
A lenmagpelyhet egy tálba keverjük el 3 evőkanálnyi forró vízzel.
A céklát hámozzuk meg, majd kis lyukú reszelőn reszeljük bele az
elkevert lenmagpehelyhez. Adjuk hozzá a lenmaglisztet, és a vizet.
Keverjük össze, majd ízesítsük a fűszerekkel.
Kanalazzuk a masszát egy kisebb muffin forma mélyedéseibe, és az
előmelegített sütőben süssük készre kb 20 perc alatt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése