VEGÁN CÉKLAFASÍRT (MINDENMENTES*, LOW CARB)

A minap véletlenül kimaradt egy cékla a mindenmentes fűszeres sültcékláknak szánt adagból (tudtam, hogy van még egy, de nem találtam meg. Persze mire elkészült az adag már meg is lett a hiányzó… Murphy…) Így valami gyors megoldás kellett a felhasználásra, így gyorsan lereszeltem, összekevertem egy kevés lenmagpehellyel és liszttel, és egy kisebb – 5 centi átmérőjű – szilikon muffinforma mélyedéseibe kanalazva 20 perc alatt összesütöttem. Zöldfűszeres növényi joghurt készült hozzá szószként.

A low carb, és a *mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, laktóz-, szója-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!



HOZZÁVALÓK 


170 gramm reszelt cékla 
1 ek lenmagpehely + 3 ek forró víz 
2 ek lenmagliszt 
40 ml langyos víz 
só, frissen őrölt tarka bors 
1 gerezd fokhagyma 
1 késhegynyi őrölt szerecsendió 


ELKÉSZÍTÉS 


A sütőt melegítsük elő 180°C-ra. 

A lenmagpelyhet egy tálba keverjük el 3 evőkanálnyi forró vízzel. A céklát hámozzuk meg, majd kis lyukú reszelőn reszeljük bele az elkevert lenmagpehelyhez. Adjuk hozzá a lenmaglisztet, és a vizet.
Keverjük össze, majd ízesítsük a fűszerekkel. Kanalazzuk a masszát egy kisebb muffin forma mélyedéseibe, és az előmelegített sütőben süssük készre kb 20 perc alatt.


Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!