Nagy céklaimádóként már többféle formában felkerült a blogba céklás fogás. Most egy finom vacsoraként akár magában, akár sültek mellé köretnek is kitűnő fűszeres sült céklaként hoztam.
A low carb, és a *mindenmentes, vagyis a glutén-, liszt-, laktóz-, szója-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
4 db kisebb cékla
kakukkfű
frissen őrölt tarka bors
1/2 kk citromfű (elhagyható!)
nagyszemű só
1 kisebb lime leve v. fél citrom leve
3 evőkanál olívaolaj
1 tk méz (vegán)
kakukkfű
frissen őrölt tarka bors
1/2 kk citromfű (elhagyható!)
nagyszemű só
1 kisebb lime leve v. fél citrom leve
3 evőkanál olívaolaj
1 tk méz (vegán)
ELKÉSZÍTÉS
A lime levét keverjük el a mézzel és az olívaolajjal. A céklákat alaposan
mossuk meg, majd vágjuk félbe. Tegyük egy kisebb tepsibe, majd
locsoljuk meg a lime-méz-olivaolaj keverékével. Ízesítsük a többi
fűszerrel, majd fedjük le alufóliával, és 200°C-os sütőben kb egy óra
alatt süssük készre!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése