MEGGYES-MANDULATORTA (LISZTMENTES)

A liszt- és gluténmentes desszertek egyik liszthelyettesítőjük a darált magok. A mandula, a dió, mák., stb. Általában a liszttel egyenértékű mennyiségben használhatjuk, ám ízre és tésztára egy teljesen más édességet kapunk. Ha a hozzáadandó cukrot is lecseréljük egy kevésbé hizlalóra, akkor még azt is kijelentjük egy kis túlzással, hogy egy fürdőruhabarát desszertet készítettünk.

Nyírfacukorral készül, a liszt- gluténmentes diétákba beilleszthető!



HOZZÁVALÓK

125 gramm natúr joghurt
100 gramm xylitol
1 tojás
60 gramm vaj
250 gramm darált mandula
100 gramm lecsepegtetett meggybefőtt
1 kk őrölt fahéj
1 kk sütőpor
0,5 kk őrölt gyömbér
0,5 kk őrölt szerecsendió


ELKÉSZÍTÉS


A sütőt melegítsük elő 170°Cra.

A tojást keverjük habosra a xylitollal és a vajjal.
Keverjük hozzá a joghurtot, és a fűszereket (fahéj, gyömbér, őrölt szerecsendió).
Az alaposan lecsepegtetett meggyszemeket forgassuk meg 2-3 evőkanálnyi darált mandulában, és tegyük félre.


A joghurtos masszához keverjük hozzá a sütőporral elkevert maradék darált mandulát.
Egy 18 centiméter átmérőjű kerek szilikonformába kanalazzuk a masszát, majd szórjuk meg a mandulás meggyszemekkel  és nedves kézzel nyomkodjuk bele a meggyszemeket.

Előmelegített sütőben süssük tűpróbáig.


Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!