KURKUMÁS-GOMBÁS MÁRNA

Nemrég tettem egy ígéretet magamnak, vagyis a családnak, hogy több hal fog asztalra kerülni. Többször eszünk rákot, kagylót, osztrigát és tenger adta kincseket, de a hal a gyerekeknek mostanában valahogy nem igazán gyere be. De majd ha többször többféleképpen kerül asztalra, talán változik a helyzet. Első lépésként  most egy finom tejszínes, kurkumás-gombás vörös márna készült. Barna rizzsel tálalva finom, egyszerű de mégis különleges fogás!

A glutén-, liszt-, cukor-, tojásmentes diétákba beilleszthető! 




HOZZÁVALÓK

4 db vörös márna filé
8 kisebb gomba
2,5 deci alacsony zsírtartalmú tejszín (5%)
1 teci tej
1 kk kurkuma
0,5 kk őrölt szerecsendió
1 kk tengeri só
0,5 kk őrölt fehér bors
egy marék friss petrezselyem
fél póréhagyma
2-3 ek olívaolaj
1 db babérlevél


ELKÉSZÍTÉS

A póréhagymát és a gombát tisztítsuk meg, és aprítsuk fel. Tegyük egy serpenyőbe, és kevés olívaolajon süssük zsírjára. Ha kész húzzuk félre, öntsük fel a tejszínnel, a tejjel és ízesítsük a fűszerekkel: adjuk hozzá a babérlevelet, a kurkumát, az őrölt szerecsendiót, sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg a petrezselyem kétharmadával.

A sütőt melegítsük elő 200°Cra.
A halfiléket tegyük egy öntött vas edénybe (cocotte) vagy sütőtálba, öntsük le a gombás kurkumás szósszal, és előmelegített sütőben süssük 30-35 percig.
Ezalatt készítsük el a barna rizst!

Tálalás előtt szórjuk meg a maradék friss petrezselyemmel!



Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!