A glutén-, liszt-, cukor-, tojásmentes diétákba beilleszthető!
HOZZÁVALÓK
8 kisebb gomba
2,5 deci alacsony zsírtartalmú tejszín (5%)
1 teci tej
1 kk kurkuma
0,5 kk őrölt szerecsendió
1 kk tengeri só
0,5 kk őrölt fehér bors
egy marék friss petrezselyem
fél póréhagyma
2-3 ek olívaolaj
1 db babérlevél
ELKÉSZÍTÉS
A póréhagymát és a gombát tisztítsuk meg, és aprítsuk fel. Tegyük egy serpenyőbe, és kevés olívaolajon süssük zsírjára. Ha kész húzzuk félre, öntsük fel a tejszínnel, a tejjel és ízesítsük a fűszerekkel: adjuk hozzá a babérlevelet, a kurkumát, az őrölt szerecsendiót, sózzuk, borsozzuk, és szórjuk meg a petrezselyem kétharmadával.
A sütőt melegítsük elő 200°Cra.
A halfiléket tegyük egy öntött vas edénybe (cocotte) vagy sütőtálba, öntsük le a gombás kurkumás szósszal, és előmelegített sütőben süssük 30-35 percig.
Ezalatt készítsük el a barna rizst!
Tálalás előtt szórjuk meg a maradék friss petrezselyemmel!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése