LISZTMENTES KEVERT ALMAS

Egy finom és egyszerű lisztmentes almás-mandulás piskótát hoztam ma az ÉDES PÉNTEK keretén belül. A receptben szereplő darált mandulát szabadon lecserélhetjük más darált magra is.

A glutén-, liszt-, cukor-, tejmentes diétákba beilleszthető!



HOZZÁVALÓK

6 tojás
4 ek nyírfacukor
300 gramm alma
1 kk szódabikarbóna
1 kk őrölt fahéj
0,5 kk őrölt gyömbér
250 gramm darált mandula
4 ek ribizlilekvár

ELKÉSZÍTÉS

Az almákat tisztítsuk meg, és nagy lyukú reszelőn reszeljük le. Pároljuk meg a nyírfacukorral, a fahéjjal és a gyömbérrel együtt. Tegyük félre hűlni.
A tojások fehérjét verjük egy csipet sóval kemény habbá.
A kihűlt párolt almákhoz keverjük hozzá a tojások sárgáit, és a szódabikarbónával összekevert darált mandulát. 
Kanalazzuk egy kerek (24 centi átmérőjű) szilikonformába, és 175°Cra előmelegített sütőben süssük 20 percig. 20 perc után vegyük ki a sütőből, és kenjük meg a lekvárral.
Kanalazzuk egy habzsákba a keménnyé vert fehérjehabot (ha nincs, egy uzsonnás zacskó is jó ha levágjuk a sarkát!) és nyomjuk a lekváros tetejére. Tegyük vissza a sütőbe újabb 20 percre (amíg enyhe barna színt kap a hab), majd langyosra hűlve fagylalttal tálaljuk.



Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl! Tarts Velünk a Facebookon is!

2 megjegyzés:

marisz57 írta...

Jó recepteket hozol mostanában Édes Pénteken!

ChezSandra írta...

Köszi Marisz, igyekszem :)

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!