Egy finom és egyszerű lisztmentes almás-mandulás piskótát hoztam ma az ÉDES PÉNTEK keretén belül. A receptben szereplő darált mandulát szabadon lecserélhetjük más darált magra is.
A glutén-, liszt-, cukor-, tejmentes diétákba beilleszthető!
HOZZÁVALÓK
6 tojás
4 ek nyírfacukor
300 gramm alma
1 kk szódabikarbóna
1 kk őrölt fahéj
0,5 kk őrölt gyömbér
250 gramm darált mandula
4 ek ribizlilekvár
250 gramm darált mandula
4 ek ribizlilekvár
ELKÉSZÍTÉS
Az almákat tisztítsuk meg, és nagy lyukú reszelőn reszeljük le. Pároljuk meg a nyírfacukorral, a fahéjjal és a gyömbérrel együtt. Tegyük félre hűlni.
A tojások fehérjét verjük egy csipet sóval kemény habbá.
A kihűlt párolt almákhoz keverjük hozzá a tojások sárgáit, és a szódabikarbónával összekevert darált mandulát.
Kanalazzuk egy kerek (24 centi átmérőjű) szilikonformába, és 175°Cra előmelegített sütőben süssük 20 percig. 20 perc után vegyük ki a sütőből, és kenjük meg a lekvárral.
Kanalazzuk egy habzsákba a keménnyé vert fehérjehabot (ha nincs, egy uzsonnás zacskó is jó ha levágjuk a sarkát!) és nyomjuk a lekváros tetejére. Tegyük vissza a sütőbe újabb 20 percre (amíg enyhe barna színt kap a hab), majd langyosra hűlve fagylalttal tálaljuk.
2 megjegyzés:
Jó recepteket hozol mostanában Édes Pénteken!
Köszi Marisz, igyekszem :)
Megjegyzés küldése