SAJTOS RÚD (GLUTÉNMENTES)

Egy jó és biztos stanglirecept mindenkinek kell, hogy a tarsolyában legyen. Nekem ez az ha gluténmentes stanglira van szükség!

A glutén-, és a szójamentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz! 





HOZZÁVALÓK 


250 gramm gluténmentes lisztkeverék
50 gramm rizsliszt
125 gramm tejföl 
150 gramm reszelt sajt + a tetejére
200 gramm szobahőmérsékletű vaj
1 tojás
1 csipet só


ELKÉSZÍTÉS 


A lisztkeveréket és a rizslisztet tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a tojás sárgáját, a tejfölt a vajat és a reszelt sajtot. Csipet sóval együtt alaposan gyúrjuk össze.

Rizslisztezett deszkán nyújtsuk ki 4-5 mm vastagságúra, kenjük meg a kimaradt tojásfehérjével, és szórjuk meg a tetejét a reszelt sajttal.

Derelyevágóval csíkozzuk fel, majd tegyük a sajtos csíkokat sütőpapírral bélelt tálcára. 

Tegyük egy éjszakára hűtőbe, majd 180°C-ra előmelegített sütőben (légkeveréses fokozaton) süssük aranybarnára. (Mindig csak annyit vegyünk elő a hűtőből amennyit épp sütünk, a  többit hagyjuk a hűtőben amíg az előző adag sül!)




Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!