Egy jó és biztos stanglirecept mindenkinek kell, hogy a tarsolyában legyen. Nekem ez az ha gluténmentes stanglira van szükség!
A glutén-, és a szójamentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
250 gramm gluténmentes lisztkeverék
50 gramm rizsliszt
125 gramm tejföl
50 gramm rizsliszt
125 gramm tejföl
150 gramm reszelt sajt + a tetejére
200 gramm szobahőmérsékletű vaj
1 tojás
200 gramm szobahőmérsékletű vaj
1 tojás
1 csipet só
ELKÉSZÍTÉS
A lisztkeveréket és a rizslisztet tegyük egy tálba. Adjuk hozzá a tojás sárgáját, a tejfölt a vajat és a reszelt sajtot. Csipet sóval együtt alaposan gyúrjuk össze.
Rizslisztezett deszkán nyújtsuk ki 4-5 mm vastagságúra, kenjük meg a kimaradt tojásfehérjével, és szórjuk meg a tetejét a reszelt sajttal.
Derelyevágóval csíkozzuk fel, majd tegyük a sajtos csíkokat sütőpapírral bélelt tálcára.
Tegyük egy éjszakára hűtőbe, majd 180°C-ra előmelegített sütőben (légkeveréses fokozaton) süssük aranybarnára. (Mindig csak annyit vegyünk elő a hűtőből amennyit épp sütünk, a többit hagyjuk a hűtőben amíg az előző adag sül!)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése