A pizza az egyik olyan étel, amit a kicsik és a nagyok is egyaránt szeretnek. Egy jó alapot kell hozzá találni, és utána már minden csak a képzeletünkre van bízva. Volt egy PIZZA RECEPTem amit eddig mindig csináltam.
De valami hiányzott belőle. Vagyis nem szó szerint hiányzott, csak vágytunk valami újdonságra.
Azt hiszem kijelenthetem, hogy igen, erre a receptre vágytunk.
A családban nagy sikert aratott a vékony, de könnyed tészta...
De valami hiányzott belőle. Vagyis nem szó szerint hiányzott, csak vágytunk valami újdonságra.
Azt hiszem kijelenthetem, hogy igen, erre a receptre vágytunk.
A családban nagy sikert aratott a vékony, de könnyed tészta...
Több helyen is olvastam már, hogy az a sütő, amelyik nem tud "kemence" vagy "pizza" fokozatot, az a következő módon varázsolhat hasonló hatásúvá:
be lehet szerezni (pl. egy sírkövesnél) egy nagy tepsi méretű márványlapot. Amit bent forrósíthatunk a sütőben, amíg az melegszik. Így kapásból forró alapra kerül a pizza, és még jobban ott a kemencehatás. Márványlap híján megfelel egy 40x40-es padlólap is, ha maradt mondjuk a konyha burkolásából...
A tojás-, tej-, laktózmentes diétákban fogyaszthat, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
A tésztához:
200 gramm teljes kiőrlésű liszt
50 gramm fehér liszt
20 gramm élesztő
20 gramm élesztő
1,5 dl langyos víz
2 ek olívaolaj
1 csapott ek só
1 kk barna cukor
A szószhoz:
2-3 ek olívaolaj
fél póréhagyma
1 nagyobb konzerv hámozott paradicsom
2-3 gerezd fokhagyma (vagy fokhagyma granulátum)
2 csapott ek oregánó
1 ek bazsalikom
1 teáskanál őrölt szerecsendió
1 tk só
kevés barna cukor
Feltét:
sonka
kukorica
gomba
növényi sajt
növényi sajt
stb...
ELKÉSZÍTÉS
Öntsük egy kelesztőtálba a langyos vizet, adjuk hozzá az olívaolajat, keverjük el benne a kávéskanálnyi barna cukrot, a sót, majd oldjuk fel benne az élesztőt. Szitáljuk hozzá a lisztekett. Dagasszuk össze, majd egy tiszta konyharuhával letakarva kicsit tegyük félre pihenni.
Ezalatt készítsük el a paradicsomszószt:
A megtisztított és apróra vágott póréhagymát olívaolajon pirítsuk üvegesre.
Mikor majdnem megpirult a póréhagyma, csavarjuk rá a fokhagymát is és adjuk hozzá a hámozott paradicsomot, és a fűszereket. Pár percet forraljuk, és tegyük félre.
Ezután a tésztát egy gyúródeszkán gyúrjuk át, és nyújtsuk ki. (Nem szabad se túl keménynek, se túl lágynak lenni.)
Kenjük rá a paradicsomszószt, tegyük rá a feltéteket majd pizzafokozaton előmelegített sütőben, maximális hőmérsékleten 10-20 perc alatt süssük készre.
3 megjegyzés:
És ha ezek sincsenek, akkor megfelel helyettük a sütő tepsije kb. egyujjnyi vastagon megtöltve durva sóval. :)
Ma mi is pizza tutto-t ettünk, de csak zöldségekkel. :)
Üdv, Edith
köszi, ezt nem is hallottam :)
üdv S.
Egy apró javaslat a tésztához ha szabadna és nem veszed rossz néven:) Egy kis oregano fűszert lehet bele rakni:) Vicces lesz a tészta és még finom is:) Persze ízlés dolga:)
Megjegyzés küldése