TÚRÓGOMBÓC

Van egy finomság, ami sajnos csak ritkán kerül az asztalra. Na nem a bonyolultsága miatt, hanem a francia-magyar túróhelyzetből adódóan. De ha van itthon, akkor ennek a gyors finomságnak mindenképpen el kell készülnie.

Nagyon egyszerű, így a legkezdőbbek vagy az abszolut időhiányban szenvedők is könnyen megbirkózhatnak vele.




HOZZÁVALÓK


50 deka túró
2 egész tojás
10 evőkanál búzadara
2 evőkanál barna cukor
1 csipet só 
1 kk vaniliakivonat

olívaolaj, zsemlemorzsa
tejföl, porcukor


ELKÉSZÍTÉS


A túrót egy tálba teszem, hozzáütöm a tojásokat, belekeverem a sót, a vaníliakivonatot és a búzadarát.



Kézzel jól összegyúrom, majd nedves kézzel gombócokat formázok belőle.
Felteszek egy edénybe vizet, amikor már forró, enyhén megsózom és óvatosan beleteszem a gombócokat. 10-12 percig főzöm. Ha feljönnek a víz tetejére készen is van.
(Ha nem vagyunk biztosak benne,hogy kész van-e; érdemes félbevágni egyet. Ha szép egyszínű a belseje, akkor már biztosan készen vannak.)
A kifőtt gombócokat leszűröm és az olajon megpirított zsemlemorzsába forgatom. 


Porcukorral kikevert tejföllel jól nyakonöntve vagy dzsemmel szoktam tálalni.

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!