Van egy finomság, ami sajnos csak ritkán kerül az asztalra. Na nem a bonyolultsága miatt, hanem a francia-magyar túróhelyzetből adódóan. De ha van itthon, akkor ennek a gyors finomságnak mindenképpen el kell készülnie.
Nagyon egyszerű, így a legkezdőbbek vagy az abszolut időhiányban szenvedők is könnyen megbirkózhatnak vele.
HOZZÁVALÓK
50 deka túró
2 egész tojás
10 evőkanál búzadara
2 evőkanál barna cukor
1 csipet só
1 kk vaniliakivonat
olívaolaj, zsemlemorzsa
tejföl, porcukor
ELKÉSZÍTÉS
A túrót egy tálba teszem, hozzáütöm a tojásokat, belekeverem a sót, a vaníliakivonatot és a búzadarát.
Kézzel jól összegyúrom, majd nedves kézzel gombócokat formázok belőle.
Felteszek egy edénybe vizet, amikor már forró, enyhén megsózom és óvatosan beleteszem a gombócokat. 10-12 percig főzöm. Ha feljönnek a víz tetejére készen is van.
(Ha nem vagyunk biztosak benne,hogy kész van-e; érdemes félbevágni egyet. Ha szép egyszínű a belseje, akkor már biztosan készen vannak.)
A kifőtt gombócokat leszűröm és az olajon megpirított zsemlemorzsába forgatom.
Porcukorral kikevert tejföllel jól nyakonöntve vagy dzsemmel szoktam tálalni.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése