CSOKOLÁDÉS KÁVÉS TORTA

Erre a receptre az egyik barátnőm hívta fel a figyelmemet. Nagyon hasonlít a másik kedvenc csokitortánkra 
Ez a süti is nagy favorit lett, mert két kedvenc ízem egyesül benne: a csokoládé és a kávé fanyar aromája.
Ez a süti a meg kell kóstolni kategóriába tartozik !


HOZZÁVALÓK

• 22 dkg jó minőségű étcsokoládé
• 22 dkg vaj
• 1 dl közepesen erős kávé
• 16 dkg cukor
• 4 tojás
• 2 evőkanál teljeskiőrlésű liszt
• vaj a forma kenéséhez
• tejszínhab a tálaláshoz

ELKÉSZÍTÉS

A tojásokat a cukor felével keverjük jó habosra elektromos habverővel. A maradék cukrot, a kávét és a vajat forraljuk fel, és tördeljük bele a csokoládékat, majd keverjük simára. 
A csokoládés részt keverjük össze a tojásos "habbal", és adjunk hozzá két evőkanál teljes kiőrlésű lisztet. Vajazzunk ki egy kb. 25 cm hosszú formát (pl. őzgerincforma), és öntsük bele a masszát.
Egy nagyobb tepsibe tegyünk vizet, és állítsuk bele a formát (gőzfürdő), és 180°Cos sütőben kb. 40-45 percig alatt süssük készre.
Ha langyosra hűlt, öntsük ki a  formából, és tegyük hűtőbe egy órára (de azonnal is fogyasztható


3 megjegyzés:

jókaja írta...

Atyaisten! Ez maga a bűnbeesés! :-)

ChezSandra írta...

és még finoman fogalmaztál ;) ...

Izabell írta...

Fantasztikusan néz ki! Biztosan fincsi lehet. :-)

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!