ROZMARINGOS KENYÉR



A francia hagymaleves most nem cipóban készült. Körülnéztem itthon, hogy mivel lehetne kínálni. Találtam egy-két száradóban lévő barna kenyér szeletkét is, így ezeket gondoltam tovább: egy sütőtálba tettem őket, majd elkészítettem egy szószt, amit a kenyérkékre kanalaztam.


HOZZÁVALÓK (6-8 kisebb szelet kenyérkéhez)


1 deci tej 
1 deci fehér bor
bors
2-3 evőkanál reszelt parmesan
6-8 kisebb rozmaring ágacska
kevés olívaolaj


ELKÉSZÍTÉS


A kenyereket tegyük a sütőtálba, rakjuk rá a rozmaring ágakat, majd kanalazzuk rá a szószt amit egy tálkában keverjünk össze a többi hozzávalóból. Mindig épp csak annyit tegyünk rá, amennyit felszív.
Öntsünk egy kevés olívaolajat a sütőtálba, majd grill fokozatra állított sütőben 200 fokon 8-10 perc alatt süssük szép barnára.


2 megjegyzés:

bodzablog írta...

Jó ötlet! Szinte érzem a rozmaring és a kenyér illatát :)

ChezSandra írta...

érezhető is rajta, nagyon-nagyon finom!

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!