ZÖLDBORSÓS CSIRKECSÍKOK

Gyors, egyszerű, finom. Kicsit olyan mintha egy kis tavaszt csalogatnánk a tányérunkra. Akár ebédre, akár vacsorára könnyen és egyszerűen elkészíthető ez a finom fogás.

Ez a finom fogás a Sparchef 7. fordulójára készült. 
A mostani 5 FIX hozzávaló: csirkecomb, rizs, tojás, zöldborsó, vöröshagyma. És ami Nálam készült belőle:

ZÖLDBORSÓS CSIRKECSÍKOK

Szavazni >> ITT << lehet erre a finomságra! 


HOZZÁVALÓK (2 főre)

10 deka rizs
1 tojás sárgája
1 kisebb fej vöröshagyma
8-10 deka mirelit zöldborsó
2 csirkecomb

olívaolaj
egy marék friss petrezselyem
só, bors
1 kk őrölt szerecsendió
2 deci (lehetőleg zsírszegény) tejszín
1 kk curry

ELKÉSZÍTÉS

A rizst pirítsuk meg egy kevés olívaolajon, sózzuk, majd öntsük fel dupla mennyiségű vízzel, adjunk hozzá a kk curryt és 10-12 perc alatt pároljuk puhára.

Ezalatt készítsük el a TEJSZÍNES CSIRKÉT:
A  csirkecombról fejtsük le a húst, és csíkozzuk fel.
A mirelit zöldborsót tegyük forrásban lévő sós vízbe, majd forrástól számítva 1-2 perc alatt főzzük meg! Szűrjük le, majd hideg tegyük hideg vízbe (hogy üde zöld és roppanós maradjon).
A hagymát aprítsuk fel, majd egy kevés olívaolajon pároljuk meg a felcsíkozott hússal együtt, egészen a hús fehéredéséig. Sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a szerecsendiót.
Egy kisebb tálban keverjük el a tojás sárgáját a tejszínnel, majd öntsük a csirkéhez, és folyamatos kevergetés mellett pár percig hagyjuk rotyogni. Végezetül adjuk hozzá a leszűrt zöldborsót, és az apróra vágott petrezselymet. Forgassuk össze, és már tálalhatjuk is!


MEGJEGYZÉS
A csirkecomb helyett használhatunk csirkemellet is, és akkor nem kell a hús lefejtésével bíbelődnünk.


FOGYÓKÚRÁZÓKNAK

A receptben szereplő tejszín helyett használhatunk 0%os joghurtot is.

1 megjegyzés:

marisz57 írta...

Ez nagyon jó kis recept, feltétlenül el fogom készíteni!

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!