TÚRÓKRÉMEK - FAISSELLEKRÉMEK

Itt kint Franciaországban mint már többször is írtam, sajnos nem lehet túrót kapni. Így vagy itthon készítek túrót, vagy egy Faisselle nevűt veszek. Ez kicsit olyan, mintha átmenet lenne a túró és a kefír között.
Kis szűrővel árulják, ha rendesen lecsöpögtetjük, és megfelelő módon (szitával és pelenkákkal pl) leszárítjuk, nagyon hasonló dolgot kapunk a túróval.

Viszont egy kenyérkencéhez nem kell túlságosan kiszárítani, hiszen az úgyis úgy finom, ha krémes.

A glutén-, liszt-, tojás-, húsmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!


HOZZÁVALÓK

500 gramm faisselle (lecsöpögtetve) v 200 gramm túró és 2-3 ek natur joghurt

frissen őrölt tarka bors
egy marék metélőhagyma
1 tk. őrölt pirospaprika

ELKÉSZÍTÉS 

A faissellt lecsöpögtetjük (vagy a túrót elkeverjük a natur johurttal), majd elfelezzük. Egyik tálba adunk hozzá sót, apróra vágott metélő hagymát, frissen őrölt tarka borsot. Alaposan összekeverjük.
A másik tálba a faissellebe teszünk egy teáskanál őrölt pirospaprikát, sót, és őrölt tarka borsot. Összekeverjük, majd mindkét tálat lefedve hűtőbe tesszük fogyasztásig (pár órás hűtőzés kimondottan jót tesz az ízek összeérésének ) 


Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!