Most viszont készült belőle egy olyan fenséges krémleves, amivel már nem csak a színe megnyerő Számomra.
HOZZÁVALÓK (2 adaghoz)
100 gramm zöldbab
2 dl alacsony zsírtartalmú tejszín
4 db rák (60/80as)
1 ek provence-i fűszerkeverék
2 ek frissen csavart citromlé
1 kk curry
1 csipet őrölt chili
só, frissen őrölt fekete bors
1 tk olívaolaj
2 tk chilis olaj
ELKÉSZÍTÉS
A zöldbabot sós vízben főzzük puhára, majd szűrjük le. Botmixerrel pürésítsük, öntsük hozzá a tejszínt. Ízesítsük sóval, borssal, curryvel, frissen őrölt fekete borssal és chilivel.
A rákokat szabadítsuk meg a páncéljuktól, majd egy kisebb edényben hevítsünk fel egy teáskanálnyi olívaolajat. Tegyük rá a rákokat, locsoljuk meg a citromlével, és szórjuk meg a provence-i fűszerkeverékkel. Pár perc alatt pirítsuk meg őket.
TÁLALÁS
A levest merjük tálkákba, szórjuk meg frissen őrölt fekete borssal, és locsoljuk meg egy kevés chilis olajjal. A pálcikákra tűzött rákokkal kínáljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése