SÜTŐ(ZACSKÓ)S BUNDÁS HÚS

Szánt szándékkal nem írtam sütőben készült rántott húst, mert nem az. Több okból is! 1.) először is azért, mert a rántott, vagyis kirántott hús forró zsiradékban történik, ez pedig a sütőben készült, sütőzacskóban. 2.) másodszor a rántott hús hallatán mindenki a liszt-tojás-zsemlemorzsa kombináció használatára asszociál, pedig lehet ezt máshogy is, "egészségesebb" verzióban előadva. Például liszt és zsemlemorzsa helyett csak zab vagy kukoricapelyhet használva, a sütési zsiradékot pedig sütőzacskóra cserélve.
Én szeretem a hússzeleteket bundázás előtt sóval, borssal, reszelt fokhagymával elkevert tejben megáztatni. Sokszor egy egész éjjelre is így pihennek a hússzeletek. A sülés közben pedig kényelmesen elkészíthető hozzá ez az EGYSZERŰ PARADICSOMSALÁTA.
És hogyan is lesz belőle isteni bundázott hús?



HOZZÁVALÓK


2 db csirkemell (félbe vágva, és kiklopfolva)
zabpehely v. kukoricapehely
2 db tojás
1 db fokhagymagerezd
2 dl tej, só, bors, reszelt fokhagyma
1 db kb 30 cmes sütőzacskó

ELŐKÉSZÍTÉS


A csirkemelleket vágjuk félbe, és klopfoljuk ki, ezzel meglazítva a rostokat. Tegyük egy lefedhető tálba, és öntsük rá a tejet. Sózzuk, borsozzuk, majd reszeljünk bele egy fokhagymagerezdet. Fedjük le, majd tegyük hűtőbe.



ELKÉSZÍTÉS

A sütőt kapcsoljuk be 200 °Cra.
Egy tálban verjük fel a tojásokat, egy másikba pedig öntsük bele a zabkorpát.
A tejben áztatott csirkemellfiléket forgassuk előbb meg az apróra darált zab vagy kukoricapehelyben, utána a felvert tojásban, majd ismét az apróra tört pehelyben. Tegyük a sütőzacskóba úgy, hogy a bundázott hússzeletek ne érjenek egymáshoz. 
Kössük be a zacskót, majd tegyük az előmelegített sütőbe, és a hús vastagságától függően 30-40 perc alatt süssük készre. 


Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!