TÚRÓS RÁNTOTTA (GLUTÉN-, LISZT-, LAKTÓZ-, SZÓJA-, HOZZÁADOTT CUKORMENTES)

A rántotta az egyik olyan pofonegyszerű étel, amit mindenki el tud készíteni. Már aki egyáltalán el akarja készíteni. A reggeli – megszokott – rántottát felturbózhatjuk egy kevés túróval, így az esetleges túróimádat már reggel elkezdődhet. 

A glutén-, lisztmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!






HOZZÁVALÓK (1 adaghoz) 


2 tojás
4 ek túró (laktózmentes)
só, bors
olaj vagy vaj a sütéshez
pirospaprika a díszítéséhez (elhagyható!) 


ELKÉSZÍTÉS 


A tojásokat üssük egy tálba, és villával verjük fel. Adjuk hozzá a túrót, majd villával törjük át és alaposan keverjük el. Sózzuk, borsozzuk, és a felhevített zsiradékon folyamatos kevergetés mellett süssük készre. (Ha kerámiaserpenyőt használunk a zsiradék elhagyható!) Pirospaprikával megszórva azonnal tálaljuk!





Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!