Akár ebédre, akár vacsorára remek választás lehet ez az egyszerű, “héj”
– tészta – nélküli édesburgonyás pite. Kezdők is nyugodtan kezdjenek
neki, mert pofonegyszerű az elkészítése!
A glutén-, liszt-, laktóz-, tejmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott
cukrot nem tartalmaz!
HOZZÁVALÓK
500 gramm édesburgonya
150 gramm sárgarépa
1 avokádó
2 gerezd fokhagyma
1 nagy csipet só
1 lime kezeletlen héjú lime leve és lereszelt héja
1/2 kk őrölt szerecsendió
frissen őrölt tarka bors
2 tojás sárgája
3 ek gluténmentes kukoricakeményítő
2 ek kaporlevél
2-3 gomba + a tetejére
150 gramm sárgarépa
1 avokádó
2 gerezd fokhagyma
1 nagy csipet só
1 lime kezeletlen héjú lime leve és lereszelt héja
1/2 kk őrölt szerecsendió
frissen őrölt tarka bors
2 tojás sárgája
3 ek gluténmentes kukoricakeményítő
2 ek kaporlevél
2-3 gomba + a tetejére
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 200°C-ra, majd az édesburgonyát (héjában) süssük puhára.
Ha már puha pucoljuk meg, tegyük egy tálba és villával nyomkodjuk
össze az avokádóval együtt. Daraboljuk fel a megtisztított gombákat, és
a lereszelt sárgarépákkal együtt keverjük az édesburgonyás püréhez.
Dolgozzuk össze a kukoricakeményítővel és a tojások sárgájával,
reszeljük bele a fokhagymagerezdeket, majd ízesítsük a lime levével, a
lereszelt héjával és a fűszerekkel.
Nyomkodjuk egy 18 cm átmérőjű kapcsos tortaformába, tegyük ki a
tetejét a gombaszeletekkel, és a 200°C-os sütőben süssük kb 25 perc
alatt készre!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése