ÉDESBURGONYÁS PITE (GLUTÉN-, LISZT-, LAKTÓZ-, TEJ-, FEHÉR CUKORMENTES)

Akár ebédre, akár vacsorára remek választás lehet ez az egyszerű, “héj” – tészta – nélküli édesburgonyás pite. Kezdők is nyugodtan kezdjenek neki, mert pofonegyszerű az elkészítése! 

A glutén-, liszt-, laktóz-, tejmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!




HOZZÁVALÓK 


500 gramm édesburgonya
150 gramm sárgarépa
1 avokádó
2 gerezd fokhagyma
1 nagy csipet só
1 lime kezeletlen héjú lime leve és lereszelt héja
1/2 kk őrölt szerecsendió
frissen őrölt tarka bors
2 tojás sárgája
3 ek gluténmentes kukoricakeményítő
2 ek kaporlevél
2-3 gomba + a tetejére  


ELKÉSZÍTÉS


A sütőt melegítsük elő 200°C-ra, majd az édesburgonyát (héjában) süssük puhára. 
 
Ha már puha pucoljuk meg, tegyük egy tálba és villával nyomkodjuk össze az avokádóval együtt. Daraboljuk fel a megtisztított gombákat, és a lereszelt sárgarépákkal együtt keverjük az édesburgonyás püréhez. Dolgozzuk össze a kukoricakeményítővel és a tojások sárgájával, reszeljük bele a fokhagymagerezdeket, majd ízesítsük a lime levével, a lereszelt héjával és a fűszerekkel. 

Nyomkodjuk egy 18 cm átmérőjű kapcsos tortaformába, tegyük ki a tetejét a gombaszeletekkel, és a 200°C-os sütőben süssük kb 25 perc alatt készre!

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!