A csokoládétorta továbbra is nagy kedvencünk. Most a vasárnapi
menüsor végére egy habkönnyű változata készült el, szem előtt tartva,
hogy mindenki fogyaszthassa, így nem került bele sem vaj, sem
másmilyen tejtermék. Pofonegyszerűen, és gyorsan elkészíthető!
A glutén-, laktóz-, tej-, fehér cukormentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK
125 gramm glutén-, és tejmentes magas kakaótartalmú csokoládé
125 gramm eritritol vagy 100 gramm cukor
50 gramm darált mandula
12,5 cl kókusztej
2 ek kókusztejszín
1 ek kókuszliszt
1 tk vaníliakivonat
4 egész tojás
1/2 kezeletlen héjú narancs lereszelt héja, és egy kocka csokoládé (a
díszítéshez)
ELKÉSZÍTÉS
Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra (légkeveréses funkció).
Az apróra tört csokoládét a kókusztejjel és kókusztejszínnel – egy
lefedhető jénai tálban – olvasszuk meg mikróban (v. gőzfürdő felett).
Ezalatt az egész tojásokat az eritritollal (cukorral) verjük a robotgép
turbó fokozatán 2-3 perc alatt habbá. Csurgassuk hozzá a vaníliát, a
megolvasztott csokoládét, a kókuszlisztet és a darált mandulát.
Keverjük össze, majd öntsük egy 22 centiméteres szilikon
tortaformába.
Előmelegített sütőben 23-25 perc alatt süssük készre (tűpróba!)!
Hagyjuk hidegre hűlni a formában, majd reszelt narancshéjjal és
csokoládéreszelékkel megszórva kínáljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése