HABKÖNNYŰ CSOKOLÁDÉTORTA (GLUTÉN-, LAKTÓZ-, TEJ-, FEHÉR CUKORMENTES)

A csokoládétorta továbbra is nagy kedvencünk. Most a vasárnapi menüsor végére egy habkönnyű változata készült el, szem előtt tartva, hogy mindenki fogyaszthassa, így nem került bele sem vaj, sem másmilyen tejtermék. Pofonegyszerűen, és gyorsan elkészíthető! 

A glutén-, laktóz-, tej-, fehér cukormentes diétákban fogyasztható!



HOZZÁVALÓK 


125 gramm glutén-, és tejmentes magas kakaótartalmú csokoládé 
125 gramm eritritol vagy 100 gramm cukor 
50 gramm darált mandula 
12,5 cl kókusztej 
2 ek kókusztejszín 
1 ek kókuszliszt 
1 tk vaníliakivonat 
4 egész tojás 
1/2 kezeletlen héjú narancs lereszelt héja, és egy kocka csokoládé (a díszítéshez) 


ELKÉSZÍTÉS 


Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra (légkeveréses funkció). Az apróra tört csokoládét a kókusztejjel és kókusztejszínnel – egy lefedhető jénai tálban – olvasszuk meg mikróban (v. gőzfürdő felett). Ezalatt az egész tojásokat az eritritollal (cukorral) verjük a robotgép turbó fokozatán 2-3 perc alatt habbá. Csurgassuk hozzá a vaníliát, a megolvasztott csokoládét, a kókuszlisztet és a darált mandulát. Keverjük össze, majd öntsük egy 22 centiméteres szilikon tortaformába. Előmelegített sütőben 23-25 perc alatt süssük készre (tűpróba!)! Hagyjuk hidegre hűlni a formában, majd reszelt narancshéjjal és csokoládéreszelékkel megszórva kínáljuk!

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!