TEJSZÍNES BACONOS TORSADES

Kicsit olyan mint a carbonara, de még sem, mert ez a finomság tejszínnel készül. Érdemes minél alacsonyabb zsírtartalmú tejszínt használni hozzá, mert a vonalaknak nem tesz a legjobbat a zsírdúsabb tejszín. A tésztából is a teljes kiőrlésűt válasszuk hozzá!



HOZZÁVALÓK

20 deka torsades tészta
10 deka szeletelt bacon
3dl főzőtejszin
5 dkg parmesan
3 tojás sárgája
1 ek olívolaj

ELKÉSZÍTÉS

A tésztát a csomagoláson lévő utasítás lapján főzzük meg. 
A szeletelt bacont szalonnát vágjuk nagyon apróra, és egy evőkanál olívaolajon pirítsuk meg. (Ha túl sok zsírt enged, érdemes leönteni róla, hogy ne legyen túl nehéz az étel.)
Öntsük hozzá a tejszínt és a parmesan sajtot.
Ha túl sűrűnek tűnik, egy kevés tejjel higíthatjuk. Tegyük félre (ezalatt megis főtt a tészta, szűrjük le), majd keverjük hozzá a tojások sárgáját. 
Rakjuk vissza a tűzre, és ha felforrt, kavarjuk át rendesen, és öntsük hozzá a kifőtt és leszűrt tésztát. Forgassuk át, és azonnal tálalható.

MEGJEGYZÉS:
Nagyon vigyázzunk a sózással, mert a bacon az lehet hogy alapból eléggé sós. Ha nem, kóstolás után ízlés szerint sózhatjuk.
A tojás sárgája könnyen össze ránthatja a szószt, ezért kell várni vele egy kicsit, és utána sem szabad sokáig főzni mert darabos lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!