RETEKEGEREK

Gyerekes összejövetelekre, vagy csak egyszerű reggelire, tízóraira, vacsorára is ajánlom a kis egérkéket. Elkészítése nem igényel nagy kézügyességet, a gyerekek pedig biztos, hogy örülni fognak nekik. De hogy ne csak a gyerekekre gondoljunk, gyermeklelkű felnőttek is örülnek, ha tányérjukon cincognak ezek a kis retekegerek... A siker azt hiszem szintúgy garantált!


HOZZÁVALÓK

retek
egész fekete bors
vaj
pirítós

ELKÉSZÍTÉS

A retkeket vágjuk le a levelükről. Mossuk meg, és a "zöld" végénél egy éles késsel vágjuk meg, így ez lesz a retekegér feje. A kés hegyével vájjuk ki a szemük hegyét, és késsel megnyomott fekete borsot tegyünk a lyukakba. 
A "sajtokhoz" a hideg vajat vágjuk háromszög alakúra, és a kés segítségével vágjunk bele lyukakat, mintha sajt lenne (Természetesen kínálhatunk hozzá "igazi" sajtot is!)
Pirítóssal tálaljuk!

2 megjegyzés:

csipike írta...

Nagggyon bulis :-)

ChezSandra írta...

köszi Csipi, a skacok is díjazták :)

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!