TOJÁSSAL TÖLTÖTT ZÖLDSÉGEK

Ha gonosz akarnék lenni, akkor azt mondanám, hogy a következő tojással töltött zöldségek el nem készítéséhez csak nem akarás kell. De nem csak, mert azért jól jön hozzá egy sütő, vagy melegszendvicssütő  is. 
Szerintem a tojásrántotta az egyik olyan étel, amihez mindenkinek megvan a tuti receptje, amit csukott szemmel, csípőből bárhol és bármikor el tud készíteni. Ha egy ilyent TOP 3as listát kellene készíteni, akkor a pirítós és tészta kifőzése mellett tuti dobogós lenne még a tojásrántotta készítés. Ezt a szokásos receptünket vegyük elő, és kanalazzuk "zöldségtálba", majd előmelegített sütőben süssük készre. 
Az elkészítése tényleg roppant egyszerű, és pillanatok alatt egy finom, és nagyon mutatós ételt kapunk. A töltelékek számának se vége, se hossza, így a fantáziánkra bízva a sima tojásos-tejes verzión felül tehetünk még hozzá egy kis bacont, felturbózhatjuk fűszernövényekkel, de magyarosan hagymával és kolbásszal is elkészíthetjük. Ha egy kicsit meg akarjuk még bolondítani, a tetejét még meg is szórhatjuk sajttal.  





HOZZÁVALÓK (2 főétel, vagy 4 előétel )

1 db kápia paprika
2 db paradicsom
2 db tojás
4 ek tej vagy tejszín (elhagyható!)
só, frissen őrölt fekete bors

ízlés szerint bacon, kolbász, hagymakarikák, stb


ELKÉSZÍTÉS

A sütőt melegítsük elő 200°Cra.
A zöldségeket mossuk meg, majd töröljük szárazra. A paradicsomok aljából egy 2-3 mmes részt vágjuk le. Fontos, hogy (viszonylag) egyenes legyen a vágás, mert ezzel gátoljuk meg, hogy a tojások eldőljenek. Az is fontos, hogy ne túl sokat vágjunk le, mert a kikapart üregünk így lyukas lesz, és könnyen kifolyik belőle a tojás. 
A késsel vágjuk le a kalapját is, majd egy kiskanál segítségével vájjuk ki a belsejét. Helyezzük egy sütőpapírral bélelt tepsire a paradicsomokat.
A paprikákat vágjuk félbe, és a kapott két fél alját szintén vágjuk le egyenesre, hogy ezek se dőljenek fel, majd mehetnek a paradicsomok mellé a sütőlapra.


Egy tálba villával habosítsuk fel a tojásokat, adjuk hozzá a tejet vagy tejszínt, és ízlés szerint ízesítsük sóval, borssal, és az általunk választott baconnal, kolbásszal, bármi mással. 
Töltsük a masszát a kivájt zöldségekbe, majd toljuk a tepsit az előmelegített sütőbe, és süssük addig, amíg már nem folyik, hanem ízlésünkre bízva a tojás remegősre, vagy keményebb sült már. Ha úgy látjuk nagyon égne a teteje takarjuk le sütőpapírral.  


Frissen őrölt fekete borssal megszórva tálaljuk!

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!