A csicsóka áldásos hatásairól már többször szóltunk. Készítettünk már belőle jobbnál- jobb fogásokat, azonban a legegyszerűbb és legkézenfekvőbb elkészítése eddig elmaradt. Ez pedig nem más, mint egy könnyű és elronthatatlan krémleves.
Laktató, gyors, finom. Mindez fél óra alatt akár vacsorára akár ebédre is készülhet.
A glutén- liszt- cukor- hús- tojásmentes diétákba beilleszthető!
HOZZÁVALÓK
350 gramm tisztított csicsóka
negyed szál póréhagyma (fehér része)
1 gerezd fokhagyma
400 ml zöldségalaplé
400 ml zsírszegény tejszín
frissen őrölt tarka bors
1 ek olívaolaj
1 kk kurkuma
0,5 kk őrölt szerecsendió
ELKÉSZÍTÉS
Áztassuk be egy tálba a csicsókát, majd zöldségkefével alaposan tisztítsuk meg. Vágjuk fel kisebb kockákra, majd tegyük félre.
A póréhagymát aprítsuk fel és egy evőkanálnyi olívaolajon dinszteljük meg. Ha már üvegesre párolódott adjuk hozzá a felkockázott csicsókát, és öntsük fel az alaplével.
Ízesítsük tarka borssal, reszeljük hozzá a fokhagymagerezdet, majd hintsük meg a szerecsendióval és kurkumával, és fedő alatt főzzük puhára.
Ha már megpuhult a csicsóka pürésítsük mixerrel, és öntsük hozzá a zsírszegény tejszínt.
Egyet rottyantunk rajta, és már tálalhatjuk is.
Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl! Tarts Velünk a Facebookon is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése