ZÖLDSÉGES HALGOMBÓCOK ZÖLDFŰSZERES HÁZI KEFIRREL ÉS QUINOÁVAL

Szeretjük a különböző gombócokat, készültek már lazacból paradicsomos szósszal, túróból és marhahúsból, egybesütve stefánia vagdaltnak, cukkiniből, stb.. Most többféle zöldséggel és vörös márnából készült egy finom, laktató de könnyű fogás zöldfűszeres házi kefirrel és quinoával.

A liszt-, glutén,- cukormentes diétákba fogyasztható! 



HOZZÁVALÓK (20 db gombóchoz)

2 közepes sárgarépa
150 gramm karfiol
400 gramm cukkini
250 gramm zellergumó
1 db salotta hagyma
300 gramm
3 egész tojás
150 gramm reszelt mozzarella
300 gramm vörös márna
só, őrölt tarka bors, őrölt szerecsendió,
1 marék apróra vágott petrezselyem

ELKÉSZÍTÉS

A megtisztított zöldségeket nagy lyukú reszelőn reszeljük le egy nagyobb tálba. Adjuk hozzá az apróra vágott, majd villával áttört halfiléket, üssük hozzá a tojásokat, majd keverjük bele a reszelt mozzarellát. Ízesítsük sóval, borssal, őrölt szerecsendióval, és az apróra vágott petrezselyemmel. Alaposan gyúrjuk össze, majd formázzunk belőle gombócokat.
Actifryben egy evőkanálnyi szőlőmagolajban süssük 20 perc alatt készre.
(Actifry helyett megsüthetjük sütőben, vagy bő zsiradékban is)

A nemrég elkészített kefirt egy kevés vegyes zöldfűszerrel és frissen őrölt tarka borssal szórjuk meg és a megsült zöldséges halgombócok és a megfőtt quinoa mellé kínáljuk.




Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl! Tarts Velünk a Facebookon is!

Megjegyzések

Népszerű bejegyzések