FŰSZERES SÁRGABORSÓPÜRÉ - GLUTÉN-, LISZT-, TEJ-, TOJÁSMENTES

A szokványos krumpli és rizsköretek helyett próbáljunk ki másfajta pürét is . Az oldalon található már csicsókás-zellerpüré is, most egy egyszerűen elkészíthető fűszeres sárgaborsópüré készült.
Tökéletes körete lehet frissen sülteknek, de akár halaknak is.

A glutén-, liszt-, tej-, tojásmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!




HOZZÁVALÓK

250 gramm sárgaborsó
1 gerezd fokhagyma
1 babérlevél
2 liter zöldségalaplé
1/2 kk őrölt szerecsendió
1/2 kk őrölt koriandermag
1/2 kk őrölt zellermag
1/2 kk őrölt kurkuma
ízlés szerint frissen őrölt fekete bors, só


ELŐKÉSZÍTÉS

A sárgaborsót mossuk át, majd tegyük fel az alaplébe főni a babérlevéllel és a fokhagymagerezddel együtt. Forraljuk fel, majd kapcsoljuk le alatta a hőt. Fedjük le, és hagyjuk így minimum 2-3 órára. De akár egy éjszakára is.


ELKÉSZÍTÉS

Ismét forraljuk fel a sárgaborsót, majd ízesítsük a fűszerekkel. Vegyük ki a babérlevelet, pürésítsük botmixerrel, majd melegen tálaljuk.



Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!