GOMBAKRÉMLEVES I.

Gyors és egyszerű gombakrémleves fél óra alatt.

A glutén-, liszt-, tojás-, húsmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!





HOZZÁVALÓK



kb. 40 dkg gomba
1 kicsi krumpli
1 liter tej
fél szár póréhagyma
olivaolaj,
só, bors, szerecsendió (1 kávéskanál)
petrezselyemlevél

ELKÉSZÍTÉS

Az apróra vágott póréhagyhagymát és fonnyasszuk meg az olívaolajon. Amint kész, adjuk hozzá a  megtisztított és feldarabolt krumplit, a gombaszárakat és a gombafejeket. Kicsit pirítjuk, majd öntsük fel tejjel. Sózzuk, borsozzuk meg, ízesítsük szerecsendióval és a petrezselyemmel. Főzzük puhára, majd amint megpuhultak botmixerrel pépesítsük. Tegyük vissza, és hagyjuk, még egy pár percig főni. 

Pirított gluténmentes lisztből készült kenyérkockával és apróra vágott petrezselyemmel tálaljuk, de "magában" is nagyon finom.

2 megjegyzés:

Ildy írta...

Jól hangzik és mutatós.

ChezSandra írta...

és még "élőben"... nagyon-nagyon finom :)

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!