SÜLT TABBOULEH

Sajnos a saját bőrön sikerült megtapasztalni, hogy bizony couscous és couscous között is van különbség... Hát sikerült megtalálni azt, amelyik nem jó. Vagyis lehet hogy jó, de ahogy Én készítettem, úgy nem volt az igazi.
De ugye szinte mindent meg lehet sütni... Ez is erre a sorsa jutott. És milyen jól tette. Azt hiszem innentől kezdve máskor is asztalra fog kerülni.





HOZZÁVALÓK

1 adag Tabbouleh Oriental (250 gr couscousból)
2 tojás
2 bő marék petrezselyem apróra vágva



ELKÉSZÍTÉS

  1. A tojást felverjük, sózzuk, majd összekeverjük a tabbouleh-val. 
  2. Egy hőálló tálba kanalazzuk, majd a kezünkkel alaposan lenyomkodjuk. 
  3. Megszórjuk az apróra vágott petrezselyemmel, és 200 C fokra előmelegített sütőben összesütjük. 


TÁLALÁS

Nature joghurttal leöntve langyosan, vagy a nagy melegben akár hidegen tálaljuk

2 megjegyzés:

Éva írta...

Nagyon guszta amit készítettél! Lehet hogy tájékozatlan vagyok, de áruld már el mi az a Tabbouleh? Lehet hogy a fiatalok ismerik de én már nem ahhoz a korosztályhoz tartozom.Bocsika.:-))

ChezSandra írta...

Szia Éva, látod milyen balga vagyok?! Pedig be is akartam linkelni...
Itt már írtam róla:
http://chez-sandra.blogspot.com/2011/03/tabbouleh-oriental.html

Különben egy nagyon finom coucousból és zöldségekből készült "saláta".

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!