KÖTTBULLAR – SVÉD HÚSGOLYÓK (MINDENMENTES*, LOW CARB)

Nagyon szeretjük a kék-sárga svéd bútoráruházban is kapható húsgolyókat. Míg közelebb laktunk egy-egy áruházhoz sűrűben vettünk, mióta távolabb lakunk, sűrűbben készítem itthon. Az elkészítése nagyon egyszerű, mára már sikerült kialakítani magunknak a tökéletes, low carb és mindenmentes (vagyis a glutén-, laktóz-, tej-, tojás-, liszt-, hozzáadott cukormentes) változatot is!




HOZZÁVALÓK 


100 gramm darált marhahús 
150 gramm darált borjúhús 
1 tk útifűmaghéj 
kb 75-80 ml víz 
1 kisebb fej vöröshagyma 
50 ml darált kölespehely 
1 hideg főtt burgonya 
1/2 tk só, frissen őrölt fekete bors 
1/2 kk őrölt szerecsendió 
1/2 kk őrölt szegfűbors 


ELKÉSZÍTÉS 


Reszeljük le a vöröshagymát és a burgonyát egy tálba. Az útifűmaghéjat keverjük el 2 evőkanálnyi vízzel, majd adjuk a hagymás burgonyához. Keverjük hozzá a többi hozzávalót is, sózzuk, borsozzuk, ízesítsük a szerecsendióval és a szegfűborssal. 
Alaposan gyúrjuk össze, majd hagyjuk állni pár percet. 

Nedves kézzel formázzunk belőle egyforma méretű golyókat, majd vagy 
  1. kevés zsiradékban sűrűn megforgatva, 
  2. tepsiben olajjal megspriccelve néha megrázogatva (180°C-on kb 30 perc alatt), 
  3. az Actifryben keverőlapát nélkül 1 mérőkanálnyi olajjal meglocsolva 30 perc alatt, süssük készre.




Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!