Nagyon szeretjük a kék-sárga svéd bútoráruházban is kapható
húsgolyókat. Míg közelebb laktunk egy-egy áruházhoz sűrűben
vettünk, mióta távolabb lakunk, sűrűbben készítem itthon.
Az elkészítése nagyon egyszerű, mára már sikerült kialakítani
magunknak a tökéletes, low carb és mindenmentes (vagyis a glutén-, laktóz-, tej-, tojás-, liszt-, hozzáadott cukormentes) változatot is!
HOZZÁVALÓK
100 gramm darált marhahús
150 gramm darált borjúhús
1 tk útifűmaghéj
kb 75-80 ml víz
1 kisebb fej vöröshagyma
50 ml darált
kölespehely
1 hideg főtt burgonya
1/2 tk só, frissen őrölt fekete bors
1/2
kk őrölt szerecsendió
1/2 kk őrölt szegfűbors
ELKÉSZÍTÉS
Reszeljük le a vöröshagymát és a burgonyát egy tálba. Az útifűmaghéjat keverjük el 2 evőkanálnyi vízzel, majd adjuk a hagymás
burgonyához. Keverjük hozzá a többi hozzávalót is, sózzuk, borsozzuk,
ízesítsük a szerecsendióval és a szegfűborssal.
Alaposan gyúrjuk össze,
majd hagyjuk állni pár percet.
Nedves kézzel formázzunk belőle egyforma méretű golyókat, majd
vagy
- kevés zsiradékban sűrűn megforgatva,
- tepsiben olajjal megspriccelve néha megrázogatva (180°C-on kb 30 perc alatt),
- az Actifryben keverőlapát nélkül 1 mérőkanálnyi olajjal meglocsolva 30 perc alatt, süssük készre.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése