FETE DE EUROPE


Európa nap Franciaországban - Nantes - is megünneplésre került. Számos programmal várták a rendezők az érdeklődőket. Nemzetek asztalánál bárki megkóstolhatta a különböző nemzetek egy-egy ételeit.
Megjegyzem a magyarok voltak a legnagyobb számban, de ez azt hiszem nem meglepő, hiszen egy francia-magyar egyesület, az Association Maya pour la Vie Familiale is képviseltette magát.
A program 10 órakor kezdődött a nemzetek asztalának felállításával, majd egy közös piacozás után a déli órákban egy piknik vette kezdetét a Château melletti parkban.
    Pesővári Zsófi egy kis zenével és (magyar) énekléssel zárta a pihenést, a kisebb és nagyobb magyar ajkúak nagy örömére.Innen a társaság átsétált Zsuzsához mézeskalácsot díszíteni a Place du Change-ra, ahol bemutatkozott egy-két ország, és az EUs Intézet munkatársai örömmel üdvözölték a járókelőket elbeszélgetve, prospektusokat osztogatva Nekik, és a gyerekeknek még különböző kis ajándékok is jártak.
A magyarok standjánál Zsuzsa buzdította díszítésre az érdeklődőket. A mézeskalács receptjét francia nyelven bárki hazavihette, ezzel is népszerűsítve ezt finom édességet.
Ilyen szép mézeskalácsokat is megcsodálhattak az érdeklődők.

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!