100 g madársaláta1 kisebb fej vöröshagyma1 ek olíva olaj1 tk zöldfűszeres ízvarázs250 ml víz1 ek nyírfacukor v. barna cukor1 kk őrölt szerecsendiófrissen őrölt tarkabors2-3 ek alacsony zsírtartalmú creme fraiche (5%),petrezselyem
ELKÉSZÍTÉS:
- Kevés olíva olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a salátát.
- Megszórjuk a cukorral, és pár percig kevergetjük.
- Ekkor hozzáadjuk a vizet, az ízvarázst a szerecsendiót és a tarka borsot.
- Fedő alatt 10 percig főzzük, majd creme fraiche-vel pürésítjük.
- Tálaláskor szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel.
MEGJEGYZÉS:
- Ha nincs otthon creme fraiche, 0 %os joghurttal is helyettesíthető. De akár tejföllel is, bár a zsírtartalma nem ugyanaz.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése