Soupe de mâche - Madársaláta leves


HOZZÁVALÓK:
100 g madársaláta
1 kisebb fej vöröshagyma 
1 ek olíva olaj
1 tk zöldfűszeres ízvarázs
250 ml víz
1 ek nyírfacukor v. barna cukor
1 kk őrölt szerecsendió
frissen őrölt tarkabors
2-3 ek alacsony zsírtartalmú creme fraiche (5%), 
petrezselyem

ELKÉSZÍTÉS:

  1. Kevés olíva olajon megdinszteljük a hagymát, majd hozzáadjuk a salátát. 
  2. Megszórjuk a cukorral, és pár percig kevergetjük. 
  3. Ekkor hozzáadjuk a vizet, az ízvarázst a szerecsendiót és a tarka borsot. 
  4. Fedő alatt 10 percig főzzük, majd creme fraiche-vel pürésítjük. 
  5. Tálaláskor szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel.




MEGJEGYZÉS:

  • Ha nincs otthon creme fraiche, 0 %os joghurttal is helyettesíthető. De akár tejföllel is, bár a zsírtartalma nem ugyanaz.

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!