GÖRÖGORSZÁG ... I

Ha Görögország, akkor az első három szó ami eszünkbe jut, az a napfény, a kékség és vakítóan fehér épületek... Nem hiába szerepel a lobogójukban is a kék és fehér szín.
Nincs ez másképp Athénban sem. A néha-néha kikandikáló fehér épületek meg bújnak a magas, néha már pofátlanul zöld fák és a narancsoktól roskadozó ligetek között:




Athen igazi turista város. Rengeteg emberrel. és hogy honnan lehet tudni, hogy ki a turista és ki nem? A fiatal helybélieken még májusban is csizma van, a turistákon nem. De komolyan, hihetetlen, hogy amikor az ember már tépné le magáról a ruhát a forróság miatt, ők akkor is képesek csizmában járkálni. Ez a mediterrán nép, aki a forró kánikulában érzi jól magát.
A város különben eg színes forgatag a sokféle emberekkel, a virágpiacokkal, szökőkutakkal...



A városban nagyon jól megfér a különböző korokban épült épületek, amelyek csak jobban elvarázsolják az embert. Egy-egy újabb ház között pedig egyenes kilátás nyílik a dombtetőn magasodó Acropolisra.




Azért egy-egy ház falán megfér egy ízléses festés is ...

Dél és kettő között van a hivatalos ebédidő. ilyenkor a megfáradt emberek a kitelepült naptól védett ernyők és sátrak alatt költhetik el ebédjüket, a szigorú siesta idő előtt.

Persze egy-egy  újabb gyorsétkezde is megfér az időhiányban szenvedőknek.
De nem ez a jellemző. Az ebédidőben baráti találkozókat, munkaebédeket tartanak, és bizony egy-egy pohár hűtött ital elfogyasztása is belefér az étkezés közepette.

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!