L'Atelier des Gourmets - RENNES

Hát nem olyan mintha egy képeslap lenne? Pedig nem az. Ez egy nagyon hangulatos kis étterem Rennes városában. Egy olyan hely, ahol tökéletesen megfér egymás melletti asztaloknál akár a munkahelyi csapat együtt vacsorázása, a vacsora melletti baráti találkozó éppúgy, mint a házassági évforduló megünneplése.  

Ez a hely pedig nem más, mint a "L'Atelier des Gourmets" nevű hely, amely a 12 rue Nantaise Rennes (35000) címen található. 


Chef:  André RENT
Sommelier:  Pascal REGEARD

Menu : 25,00-30,00€ entrée, plat, dessert hors boisson (vagyis előétel, főétel, desszert, italfogyasztás nélkül)




Ezen a nagyon hangulatos kis helyen az "étlap"... Igen, azért idézőjeles, mert nem a megszokott kézbe kapjuk, majd a néhány perc múlva visszatér a pincér és megkérdezi, hogy "Sikerült választani?" felállással találkoztuk. Hanem! Egy fiatal lány a táblán lévő összes ételről elmondta, hogy miből, és hogyan készítik. Persze a nagy trükköket nem kötötték az orrunkra, de szuper volt hallgatni is, hogy melyik ételnév mit is takar.  





Egy kis KIR ROYAL és a fokhagymás joghurtos mártogatós, amíg várunk.

A Kir royal-ról tudni érdemes, hogy Ez az utóbbi húsz évben népszerűvé vált aperitif nevét Felix Kir-ről kapta. Arról a férfiról, akit sokan csodáltak a francia ellenállásban játszott szerepéért, tisztelték, és dicsérték mint kanonokot és szidták mint Dijon polgármesterét. 
Világhírűvé azonban a Kir Royal aperitif tette, amely pezsgőből és feketeribizli likőrből készül, s az elmúlt évek legkedveltebb francia társasági italává vált.

1 pohárhoz:
9 cl száraz pezsgő
1 cl créme de cassis (fekete ribizli likőr)



Nagyon finom ételeket ettünk, a kiszolgálás is tökéletes volt, szívből ajánlom Mindenkinek. 

Íme egy kis ízelítő az előételből:


több kép nem készült, mert mégiscsak házassági évfordulónkat ünnepeltük :)

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!