FELHÍVÁS SÜTEMÉNYSÜTŐ VERSENYRE (X)


A sütisütő verseny, amely a IX. Wekerlei Székelykapu Napok különleges színfoltja, már mondhatjuk, hogy hagyományosan kerül megrendezésre, idén 2013. május 25-én, szombaton(nevezési határidő május 23.).

A versenyen nem a profi mesterszakácsok nevezését, hanem a Wekerlén élő lakóközösség nagymamáinak, unokáinak, lelkes háziasszonyainak, apukáinak… nevezését várjuk. Lehet nevezni csoportosan, egyénileg, gyerekként vagy felnőttként.
A süteményeket, a már megszokott módon egy 3-5 tagú, szakemberekből is álló zsűri bírálja el, de az értékeléssel párhuzamosan mindenki megkóstolhatja az alkotásokat, és közönségszavazásra is lehetőség nyílik.
A díjátadásra délután fél 5-kor a nagyszínpadon kerül sor.
A verseny önkéntes szervezői azt az elvet tartják szem előtt, hogy minél több nyereményt lehessen szétosztani a lelkes és ügyes nevezők között! Ennek érdekében köszönjük az eddigi felajánlásokat támogatóinknak, és várjuk a további felajánlásokat!
Már biztos, hogy idén is lesz:

  • a Wekerlei Kultúrház és Könyvtár programkuponjai
  • a Wekerlei Mozgásműhely bérletei
  • a Wekerlei Bortár ajándékai
  • az Éléskamra Biobolt ajándékai
  • Kicsi Vú gasztroblogger felajánlása egy főzőórára
  • Kistigris fagyikuponok
  • a Kör-Kötő-Kör és a wekerlei foltvarrók ajándékai
és reméljük, még sok más!
Kérjük, hogy aki szeretne támogatónak jelentkezni, tegye meg a verseny főszervezőjénél, O. Szabó Ritánál!
Szeretnénk felhívni a nevezők figyelmét, hogy a versenyre jelentkezni május 23-ig lehet e-mailben, vagy a Wekerlei Társaskör Egyesület irodájában.
A megmérettetésre egy kb. 50 x 30 cm-es tálcányi, csakis házi készítésű süteménnyel lehet nevezni kortól, nemtől függetlenül. (A mennyiség megállapításánál kérjük, gondolják meg, hogy a zsűri kóstolása után maradjon még a közönségszavazásra is sütemény, és kérjük, legyenek tekintettel a kóstolás kivitelezésére és ne készítsenek nagyon krémes süteményeket, amelyeknek az osztása nagyon nehéz!)
Kérjük, hogy a „pályaműveket” lehetőleg aznap készítsék el, ügyeljenek a hozzávalók minőségére, és kerüljék a romlandó alapanyagok hőkezelés nélküli felhasználását!
A süteményeket a verseny napján 13.00 és 13.15 között kell a Kós Károly téren lévő Zenepavilonnál leadni. Kérjük, a tálcákat szintén ott, a kóstolás után vegyék át. A verseny anonim, a zsűri csak az alkotások nevét ismeri, és az alapján választja ki a díjazott süteményeket!
Kérjük, aki teheti, a sütemény receptjét e-mailben küldje el, hogy azokat a verseny után, az egyre bővülő recepttárban, a honlapon közzétehessük!
A nevezéseket tehát legkésőbb május 23-ig kérjük névvel, telefonszámmal, e-mail címmel és a sütemény nevével leadni a sodrofadij@gmail.com e-mail címre vagy a Társaskör irodájában (Kós Károly tér 10.) nyitvatartási időben.
Bízunk benne, hogy idén is sokan döntenek úgy, hogy beneveznek a Sodrófadíjra!
Bővebb információért O. Szabó Ritát, a verseny főszervezőjét kereshetik a 06-30-254-2711 telefonszámon!


1 megjegyzés:

marisz57 írta...

Nagyon tetszik nekem ez a versenykiírás!
Az ilkyenre szívesen neveznék én is, mert itt legalább nem a név meg a pofavizit dönti el, hogy ki kavar a legjobban! (Mármint süteményt!)

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!