GÖRÖGORSZÁG ... IV - SZIGETELÉS (AEGINA)

Az előző témát azzal fejeztük be, hogy sokan kisebb szigetekről járnak be dolgozni Athen városába. Hogy honnan? Pl Aegina szigetéről.Aegina-sziget alapterülete kicsi, 87 km2, ennek a kétharmadát egy kialudt vulkán alkotja. 
Az északi és nyugati oldal köves de termékeny síkságokból áll, amelyet termelésre használnak ki: pamut, szőlő, mandula, olajbogyó és füge. De megterem itt Aegina legjellemzőbb termése a pisztácia is.
A szivacshalászat is sok ember megélhetéséhez járul hozzá.
Sajnos a sziget déli, vulkáni része göröngyös és hegyes, nagyrészt terméketlen. A legmagasabb csúcsa a Mount Oros-on 531 méteren. 

A görög mitológiában Aegina volt az Asopus folyó istenének, Metope-nak lánya. Két gyermeke volt: Menoetius-nak egy színész, míg Aeacus-nak Zeus volt az apja.  
Amikor Zeus elrabolta Aeginát, egy Attica közelében levő szigetre; Oenone-ra vitte őt. 
Ezt a szigetet később Aeginának nevezték. Itt Aegina világra hozta Aeacus-t, aki később Oenone királya lett. Ezt követően lett a sziget neve Aegina.


Ez a sziget egy olyan kis igazi, görög város a vakítóan fehér minimál épületével ... Igazi kis titkos hely...


A helyiek előszeretettel közlekednek kisebb-nagyobb motorokkal, amelyekre bármilyen életkorban képesek felpattanni. A parkolás látványossága pedig egyenes arányban áll az életkorukkal.Piac.. A raktár a himbálódzó hajón van, az áru itt is ott is... Fantasztikus látvány...
És a leendő házunk. Na jó nem úgy ahogy... De ezt megláttuk, és egyszerűen szerelemesek lettünk belé. Ugye hogy van benne valami? Még egy szerelem lett, egy piros Punto cabrio, amit egy jó ideig szerettem volna.A homokos partra kitelepült étterem várja az éhes szájakat.


Egyből a plage-ra néző szálloda:

A szigeten lovas kocsikkal szállítják a turistákat sziget néző körútra.


Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!