TELJES KIŐRLÉSŰ LISZTTEL KÉSZÜLT GYORS LÁNGOS
A strandolások elengedhetetlen programja a lángos evés. De ezt könnyen megtehetjük otthon is egyszerűen, a gyors, joghurtos lángossal. Valóban nagyon gyors, mert az összegyúrás után csak annyira érdemes letakarva félretenni, amíg előkészülünk a sütéséhez és a kiszedéshez. Nem beszélve arról, hogy javarészt teljes kiőrlésű lisztet használunk hozzá
HOZZÁVALÓK
2 doboz nature joghurt
400 gramm teljes kiőrlésű liszt100 gramm fehér liszt
100 gramm burgonya
1 zacskó szárított élesztő
só
olaj a kisütéshez
sajt, tejföl
ELKÉSZÍTÉS
Mossuk és tisztítsuk meg a burgonyát, majd felkockázva sós vízben főzzük meg.
Ezalatt tegyük egy (kelesztő)tálba a hozzávalókat gyúrjuk össze tésztává (időközben hozzáadva a megfőtt és áttört burgonyát), és lefedve tegyük félre addig, amíg előkészülünk a sütéshez.
Borítsuk egy lisztezett deszkára a tésztát, majd alaposan gyúrjuk át, és nyújtsuk 5 mm vastagra. Egy nagy fánkszaggatóval szúrjunk ki korongokat, majd egy nyújtófával nyújtsuk vékonyra. (Kézzel is széthúzhatjuk, ha elszakadna, nem baj).
Forró olajban pillanatok alatt készre sütjük, sajttal és tejföllel kínáljuk
Megjegyzések
Légyszíves, nézz be hozzám!