TEJBEN SÜLT NYÚLCOMBOK


Ezek a tejben sült nyúlcombok a GasztRabbit felhívására készültek. A "feladat" az volt, hogy nyúlhúsból készítsünk valamilyen ételt pataki tálban. Nálam ez a könnyen, gyorsan egyszerűen elkészíthető étel készült a felhívásra.
Ajánlom Mindenkinek akár ebédre, akár vacsorára, mert tényleg egyszerű és előre is elkészíthető fogás!




HOZZÁVALÓK (2-3 FŐRE) 

3 db  nyúlcomb 
250 ml tej
2-3 gerezd fokhagyma
só, bors, őrölt szerecsendió
3 szál friss rozmaring

barna rizs 
víz

ELKÉSZÍTÉS

A nyúlcombokat 2-3 evőkanálnyi olívaolajon a megtisztított és félbevágott fokhagyma gerezdekkel együtt süssük világos barnára. (nem teljesen, csak épp annyira, hogy a sütőben könnyebben megsüljön)

Tegyük az elősütött combokat egy beáztatott Pataki kerámiatálba, tegyük rá a friss rozmaringágakat.

Egy tálba mérjük ki a tejet, sózzuk, borsozzuk, szórjuk meg az őrölt szerecsendióval és keverjük el. Öntsük a combokra, majd tegyük be a sütőbe, és 180 ˙Con kb fél óra alatt süssük készre.

Barna rizzsel tálaljuk!

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!