VEGÁN KÁPOSZTASALÁTA - COLESLAW (LISZT-, GLUTÉN-, TOÁSMENTES)

Van 10 perced? Épp ennyi idő elég ehhez a fantasztikus majonézes - de épp kellő mennyiségben, nem tocsogós - saláta elkészítéséhez. És ha a "k" betűsektől ódzkodunk, mert nagyon puffasztanak itt egy trükk amivel enyhíthető a lufi-hatás: a káposztát pár percig főzzük meg, épp annyira, hogy puffasztó mivoltát elveszítse... 

A vegán, és a liszt- glutén- tojás-, hozzáadott cukormentes diétákban fogyasztható.

Ez a kevés hozzávalós finom saláta könnyű ebédnek vagy vacsorára is fogyasztható akár magában, akár frissensültek mellé köretként.





HOZZÁVALÓK


250 gramm szeletelt fehér káposzta
100 gramm sárgarépa
30 gramm póréhagyma
2 ek majonéz (tojásmentes)
3 ek görög joghurt
4 ek szárított snidling
1 ek lime leve
só, frissen őrölt feketebors


ELKÉSZÍTÉS


A lereszelt káposztát tegyük egy lábosba, és öntsük fel annyi sós vízzel ami épp ellepi. Forraljuk - forrástól számított 3 percig fedő nélkül -, majd zárjuk le, és hideg folyó víz alatt hűtsük le.
A póréhagymát aprítsuk fel, tegyük egy salátástálba. Keverjük hozzá a lecsepegtetett káposztát, majd reszeljük hozzá a sárgarépát is.
Egy tálba keverjük el a majonézt a joghurttal, a lime-lével és a snidlinggel, és öntsük a zöldségekhez. Alaposan keverjük össze, majd ízlés szerint sózzuk, borsozzuk!
Tegyük hűtőbe tálalásig - minimum 1-2 órára, hogy az ízek összeérhessenek!



Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!