NARANCSOS RÉPASALÁTA


Pillanatok alatt elkészíthető saláta sárgarépával és naranccsal.  Akár magában is kínálhatjuk egy tartalmasabb leves után, vagy előételként, köretként is.  
Nyírfacukorral készül, a glutén-, tej-, liszt-, tojásmentes diétákba beilleszthető.



HOZZÁVALÓK

4 közepes sárgarépa
2 szelet sonka
1 narancs
1 citrom reszelt héja
2 evőkanál olívaolaj
1 ek xylitol
só, frissen őrölt bors


ELKÉSZÍTÉS

Reszeljük le a sárgarépákat kis lyukú reszelőn. A sonkaszeleteket vágjuk fel apróra és adjuk a lereszelt sárgarépákhoz. 
Facsarjuk rá a narancs levét, adjuk hozzá az olívaolajat, a xylitolt, egy pici sót, és keverjük össze. (Használjuk nyugodtan a két kezünket!)
Kevés frissen őrölt borssal és reszelt citromhéjjal szórjuk meg, és tegyük hűtőbe minimum egy órára.




Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!