GLUTÉNMENTES CSÁSZÁRMORZSA II.

Többször készült már - az Én Édes Nagymamám receptje alapján - smarni. Most egy kis változtatáson ment keresztül: nyírfacukorral és kukoricakeményítővel készült.

Nyírfacukorral készül, a glutén-, liszt-, húsmentes diétákban fogyasztható! 




HOZZÁVALÓK

250 gramm túró
3 tk natúr joghurt
2 tojás
40 gramm kukoricakeményítő
2 ek nyírfacukor
1 ek vaníliaaroma
2 ek szőlőmagolaj
fél citrom leve és lereszelt héja


ELKÉSZÍTÉS

A tojások sárgáját keverjük habosra a nyírfacukorral. Adjuk hozzá a villával áttört túrót, a natúr joghurtot, a vaníliaaromát és a fél citrom levét és lereszelt héját.
A tojások fehérjét egy csipet sóval verjük kemény habbá, majd keverjük hozzá - csomómentesre - a kukoricakeményítőt.
Forgassuk a habot a túrós részhez, majd egy sepenyőben hevítsük fel a szőlőmagolajat. Öntsük bele a túrós masszát, és időközönként megkeverve süssük addíg, míg szét nem esik kisebb darabokra, morzsákra.



Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!