RESZTELT MÁJ


HOZZÁVALÓK

10-15 deka csirkemáj
negyed póréhagyma
8-10 deka mirelit zöldborsó
só, bors, 
2 teáskanál pirospaprika
olívaolaj
2 evőkanál aprított petrezselyem
1 kávéskanál őrölt szerecsendió
2 deci víz
2 kisebb gerezd fokhagyma

ELKÉSZÍTÉS

  1. Egy edénybe felteszünk vizet, majd amikor már lobog, megsózzuk, és pár perc alatt megfőzzük benne a zöldborsót. Ha megfőtt leszűrjük, és hideg vízbe visszarakjuk.
  2. A póréhagymát megtisztítjuk, apróra vágjuk és egy másik edényben kevés olívaolajon megpároljuk a közepes méretűre vágott májjal és a megtisztított és vékony karikákra vágott fokhagymával együtt.
  3. Megszórjuk a pirospaprikával, majd felöntjük a vízzel (vigyázva, nehogy odaégjen a paprika!) borsozzuk, hozzáadjuk a szerecsendiót, az apróra vágott petrezselymet, majd ha már a máj megpuhult megsózzuk, és hozzáadjuk a leszűrt zöldborsót.

TÁLALÁS

A barna rizst elkészítem, és rákanalazva tálalom.

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!