MICHEL ROUX: TÉSZTAVARÁZS (X)

Egyszer volt, hol nem volt... egyszer csak a francia származású séf és vendéglős Michel Roux Nagy-Britannia felé vette az irányt, majd itt testvérével Alberttel együtt, megnyitotta Le Gavroche nevű éttermét - amelyért az első Michelin-csillagot is megkapta (a háromból). 
Miután Ő és testvére szétváltak (1986-ban), Michel átvette a Waterside Innt - amely az első étterem Franciaországon kívül, ami - 25 éven keresztül meg tudja tartani a három Michelin-csillagot.
Ezt az éttermet végül 2002ben átadta fiának, Alainnek, és innentől az  idősebb Michel Roux mostanság "már csak" papírra veti gondolatait és tapasztalatait, illetve televíziós és rádiós műsorokban szerepel. 

Nemrég jelent meg magyarul is a T.bálint Könyvkiadó gondozásában egyik könyve, a Tésztavarázs sósan és édesen.
A könyv a 3 Michelin csillaggal büszkélkedhető francia séf 30 éves tapasztalatait foglalja össze tematizálva, fejezetekbe rendezve. 



A francia konyha híres változatos süteményeiről, péksüteményeiről. E könyv segítségével betekintést nyerhetünk a tésztakészítési technikákba, a linzer-, gazdag édes-, leveles-, pástétom-, briós-, croissant- égetett-, pizza-, és filotészták készítésének rejtelmeibe. 

A tésztákon túl a "francia alapok" is terítékre kerülnek. Megtudhatjuk hogy készül a besamel vagy a bearni mártás, az igazi majonéz, vagy akár mások mellett a vaníliafagylalt.

De kár is tovább szaporítani a szót, inkább nyújtsunk egy kis kóstolót ebből a szenzációs könyvből! Lapozzatok bele Ti is, nem fogjátok megbánni!




  

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!