FEKETECSERESZNYÉS KÖLESPITE

Egy nagyon egyszerű kölespehelyből készült fogás lehet akár tartalmasabb levesek utánra is. Magában is megállja a helyét desszertként, de a baba-mama konyhában is helye van. Elkészítése a pofonegyszerű kategóriába tartozik, kezdők is bátran álljanak neki! Nem is beszélve arról, hogy kevesebb mint fél óra alatt már fogyasztható is!

Eritritollal készül, a glutén-, liszt-, húsmentes diétákban fogyasztható.



HOZZÁVALÓK

100 gramm kölespehely
  50 gramm eritritol
2 egész tojás
300 ml tej
1/2 kk őrölt fahéj
1/2 kk őrölt szerecsendió
1/2 kk őrölt gyömbér
1 marék magozott feketecseresznye


ELKÉSZÍTÉS

Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
Forraljuk fel a tejet (vigyázzunk ne égjen le!). Húzzuk félre, folyamatos kevergetés mellett öntsük hozzá az eritritolt és a  kölespelyhet. Üssük hozzá a tojásokat, keverjük tovább, majd ízesítsük szerecsendióval, fahéjjal és gyömbérrel. Még egyszer keverjük át, majd öntsük a masszát egy 18 centiméter átmérőjű kerek szilikon tortaformába, és dobáljuk bele egyenként elszórtan a kimagozott cseresznyefeleket. Előmelegített sütőben süssük 15 percig.



1 megjegyzés:

Tittina írta...

Szia :) nagyon tetszik a recept (a tobbi is termeszetesen)
Szted zabpehelybol is mukodhet? Nem tudom mi a kulonbseg...
Elore is koszonom a valaszodat :)
Krisztina

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!