GAZPACHO

A kánikula beköszöntével inkább a könnyebb, a gyomor számára kevésbé megterhelő ételeket kívánunk. Például ezt a finom, zöldséges gazpachot. Ha van rá időnk, érdemes korábban elkészíteni, és jó alaposan lehűteni. De ha nincs idő, azonnal is tálalhatjuk. 

A glutén-, liszt-, tojás-, tej-, húsmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!



HOZZÁVALÓK

300 gramm paradicsom
1 uborka
1 piros/sárga/zöld paprika
1 lilahagyma
2 fokhagymagerezd
só, frissen őrölt tarka bors
2 evőkanál jerez vinaigrette (xeres-i borecet)
1 tk citromlé
2-3 evőkanál olívaolaj


ELKÉSZÍTÉS

A paradicsomot forrázzuk le, és húzzuk le a bőrét. A többi zöldséget is tisztítsuk meg, majd aprítsuk fel. Tegyünk félre 3-4 evőkanálnyi felaprított zöldséget, a többit tegyük egy tálas mixerbe vagy egy turmixgépbe (esetleg botmixerrel) és a fokhagymával együtt pürésítsük. Ízesítsük az ecettel, citromlével és az olívaolajjal. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk,és öntsük fel kb 4 deci jéghideg vizet. Keverjük össze, és ha van időnk tegyük hűtőbe 2-3 órára. Ha nem, azonnal tálaljuk.


Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!