LIMEOS ZÖLDBORSÓKRÉM

Villámgyors zöldborsós reggeli vagy vacsorakrém egy csipet cayenne borssal és zöld citrommal 10 perc alatt.

A krém a glutén-, liszt-, tej-, tojás-, húsmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz.





HOZZÁVALÓK

200 gramm zöldborsó
1 kisebb fokhagymagerezd
fél lime leve
só, frissen őrölt tarka bors
1 késhegynyi cayen bors
1 tk szőlőmagolaj


ELKÉSZÍTÉS

A zöldborsót lobogó sós vízben (vagy a mikróba rakva pár perc alatt) főzzük meg. Pürésítsük a gerezd fokhagymával együtt. Adjuk hozzá a lime levét és a szőlőmagolajat, majd ízesítsük sóval, borssal és egy minimális cayenne borssal. Keverjük össze, és már kenhetjük is! 

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!