Javában folyik az eperszezon, ezt kihasználva egy lisztmentes brownieba kerültek ezek a fantasztikus piros szemek. A brownie sütésének egy nagyon fontos szabálya van: nem szabad túlsütni, az a jó ha kívül kérges, belül pedig kissé ragacsos.
Eritritollal készül, a glutén- és lisztmentes diétákban fogyasztható!
HOZZÁVALÓK (18 centiméteres tortaformához)
60 gramm vaj
120 gramm eritritol
40 gramm kukoricakeményítő
15 gramm holland kakaó
1 tk vaníliaaroma
1 egész tojás
csipet só
1 kk sütőpor
100 gramm eper
ELKÉSZÍTÉS
A sütőt melegítsük elő 165°C-ra (légkeveréses fokozat).
A csokoládét a vajjal együtt olvasszuk meg (vagy vízgőz fölött, vagy a mikróba rakva). Keverjük el benne az eritritolt, a vaníliaaromát a csipet sót, és a kukoricakeményítővel elkevert sütőport. Keverjük alaposan össze, majd adjuk hozzá a tojást is. keverjük addig, míg egy homogén masszát nem kapunk, majd öntsük a masszát egy 18 centiméteres kerek szilikon tortaformába. Rakjuk ki a tetejét eperrel, majd az előmelegített sütőben süssük 20 percig.
Langyosra hűtve, nyírfaporcukorral meghintve kínáljuk!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése