SÁRGABARACKOS GOMBÓC II (ZABPEHELYLISZTTEL, KRUMPLI NÉLKÜL)

Már tettem fel többféle gombócreceptet (sárgabarackos gombóc; szilvás gombóc), most azonban az eddigiekhez képest krumpli nélkül készült, zabpehelyliszt felhasználásával. Villámgyorsan elkészíthető, mert nem kell bíbelődni a krumpli megfőzésével kihűtésével, és hát sokkal "alakbarátiabb" is. Nem utolsó sorban pedig fél óra alatt elkészíthetőek ezek a csodás gombócok.

Gluténmentes zabpehely használata mellett a glutén-, liszt-, húsmentes diétákban fogyasztható, eritritollal készül!






HOZZÁVALÓK (8 db nagyobb gombóchoz)

160 gramm zabpehelyliszt
1 tojás sárgája
1 csipet só
50 gramm vaj
250 ml víz

8 db sárgabarack
eritritol, őrölt fahéj
durvára darált zabpehely
2 ek olívaolaj

Tetejére:
nyírfaporcukor
lime héja
ELKÉSZÍTÉS

Forraljuk fel a vizet egy nyeles edénybe. Ha már forr, adjuk hozzá a vajat és megint forraljuk fel! Zárjuk le, és adjuk hozzá a csipet sót, majd kanalanként keverjük hozzá fakanállal a zabpehelylisztet. Addig keverjük, míg össze nem áll egy golyóvá. 


Hagyjuk hűvösre hűlni, majd gyúrjuk bele a tojást is.



Tegyük fel forrni a főzővizet.
A tésztát nyújtsuk ki, majd enyhén lisztezett deszkán nyújtsuk ki úgy, hogy 8 darab egyforma négyzetet lehessen vágni belőle. 


Tegyük bele a közepébe a fahéjas eritrittel megtöltött sárgabarackokat, majd formázzunk belőle gombócokat.


A lobogó vizet sózzuk meg, és tegyük bele a gombócokat. Ahogy a tetejére feljönnek a gombócok már szedjük is ki. Óvatosan öblítsük le hideg vízzel, majd forgassuk meg az olívaolajon megpirított durvára darált zabpehelyben. Nyírfaporcukorral és lime reszelt héjával megszórva tálaljuk!



Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!