KEDGEREE - GLUTÉN-, LISZT-, TEJMENTES

Kedgeree [ejtsd: kedzsöri] egy indiai brit gyarmatokról származó ételféleség, amelyet eredetileg reggelire fogyasztottak. Ez az illatos fűszerekkel készült füstölt halas rizs szerintem inkább ebédre vagy vacsorára készüljön, nekem kissé furcsa lenne ezzel szembetalálkozni a reggelizőasztalnál. De hát...

Ez a fél óra alatt elkészíthető fogás igazi fehérjebombának számít, ami a glutén-, liszt-, tejmentes diétákban fogyasztható, hozzáadott cukrot nem tartalmaz!


HOZZÁVALÓK 

250 gramm barna v. basmati rizs
250 ml zöldségalaplé
370 gramm füstölt makréla
1 babérlevél
35 gramm sós vaj
1/2 szál póréhagyma
2 ek őrölt curry
4 ek (szárított) felaprított snidling
4 ek szárított koriander
2 közepes főtt tojás
só, frissen őrölt tarka bors
1/2 kk őrölt szerecsendió
1/2 kk őrölt kurkuma
1 gerezd fokhagyma
2 ek limelé


ELKÉSZÍTÉS

A tojásokat főzzük keményre.
A vaj felén pirítsuk meg a póréhagymát a fűszerekkel és a fokhagymagerezddel. Adjuk hozzá a rizst, és öntsük fel az alaplével. Fedő alatt alacsony hőmérsékletes pároljuk puhára. Adjuk hozzá a maradék vajat, a feldarabolt makrélát és a babérlevelet. Keverjük bele a felaprított snidlinget és petrezselymet, majd fedő alatt pihentessük 8-10 percig.
Limelével és korianderrel megszórva a negyedelt, vagy nyolcadolt kemény tojással tálaljuk.


Megjegyzések

Népszerű bejegyzések