KÓKUSZKOCKA IV (GLUTÉN-, LISZTMENTES)

A kókuszkocka továbbra is nagy kedvencünk. Most a kukoricakeményítő mellé egy kis rizsliszt és rizsdara is került. Könnyű, egyszerű az elkészítése, a kezdők is bátran álljanak neki!


Nyírfacukorral készül, a gluténmentes diétákban fogyasztható.




HOZZÁVALÓK

    5 egész tojás
  75 gramm rizsdara
  25 gramm rizsliszt
  50 gramm kukoricakeményítő
150 gramm nyírfacukor
1/2 kk szódabikarbóna
1 ek olaj

A csokoládéhoz:
100 gramm (cukormentes) csokoládé
75 gramm nyírfacukor (v. 100 gramm erititol)
2 púpos evőkanál cukrozatlan holland kakaó
0,5 deci kókusztej
75 gramm vaj

kókuszreszelék

ELKÉSZÍTÉS

A sütőt melegítsük elő 180°C-ra.

A tojásokat válasszuk szét, a fehérjét verjük fel kemény habbá a nyírfacukor fokozatos hozzáadagolása mellett. Folyamatos keverés mellett folyassuk hozzá a tojások sárgáit, majd szitáljuk hozzá a szódabikarbónát, a  kukoricakeményítőt, a rizslisztet és a rizsdarát. Alaposan keverjük össze, majd öntsük a masszát egy sütőpapírral bélelt 22x30-as tepsibe, és az előmelegített sütőben süssük 30 percig. (Ne nyitogassuk az ajtót!) 

Ezalatt készítsük el a csokoládéöntetet: egy közepes lábosba öntsünk fél deci kókusztejet, amelybe tegyünk 2 púpos evőkanál kakaót, keverjünk hozzá 75 gramm nyírfacukort és tördeljük bele az étcsokoládét. Miközben melegszik, sűrűn kevergetve olvasszuk össze masszává. Tegyük félre, és időnként megkeverve hűtsük közép melegre. Végül keverjük hozzá vajat is.
A megsült tésztáról óvatosan húzzuk le a sütőpapírt, majd borítsuk rácsra, és hűtsük ki. Vágjuk kockákra és forgassuk meg a csokoládéba majd a kókuszreszelékben.

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl! Tarts Velünk a Facebookon is!

Nincsenek megjegyzések:

Egy kis francia, egy kis magyar. Olykor pedig teljesen más! Kalandozás a konyhán innen és túl!